Curs ultramodern de management in inovarea sociala

 

76 de cadre didactice  ale universităților partenere,  Universitatea „Valahia” din Targoviste și Universitatea din Oradea, au finalizat parcurgerea cursurilor de perfectionare „Competente antreprenoriale” si „Manager inovare sociala” si au obtinut calificative de foarte bine , promovand examenul final.

Dna Badicu Georgiana Daniela, expert formator in cadrul proiectului „Viitor antreprenor-Cresterea participarii studentilordin categorii vulnerabile la programe de studii de licenta prin cadre inovative antreprenoriale, apreciaza ca in cazul cursului de Manager inovare sociala, curs nou,”  managementul clasic devine in fapt management strategic si inovativ.”

       Cursul cuprinde elemente teoretice si practice despre managementul strategic,  definit ca proces continuu, care evalueaza si controleaza actiunile economice in care o organizatie este implicata;evalueaza mediul de afaceri,stabileste obiectivele si implicit strategiile,analizeaza actiunile concurentei si apoi reevalueaza strategiile in mod regulat, pentru a determina modul in care acestea au fost puse in aplicare. Cursul cuprinde teme de istoric al managementului strategic,despre conceptul de inovare in economie,abordarea managementului  din perspectiva cuprinzatoare bazata pe un cadru integrat de solutionare a problemelor si o intelegere a legaturilor dintre fluxurile de inovare. Managementul inovarii face parte din managementul tehnologiei, gestionarea inovatiei necesita crearea si dezvoltarea unui mediu organizational in care este incurajata gandirea inovatoare.  In acest sens, inovarea ar trebui abordata ca parte esentiala a procesului strategic si nu ca o preocupare separata.

Beneficiile parcurgerii acestui curs sunt acelea ca absolventii sai pot raspunde la intrebari de genul: Care este stadiul actual al organizatieie? Care sunt rezultatele aplicarii actualelor strategii manageriale?  Care sunt viitoarele obiective si caile de atingere a lor?  Ce factori culturali actioneaza ca factori de care trebuie sa tina cont o firma, cand aplica o strategie de inovare a unui nou produs/ si inca multe alte aspecte referitoare la managementul inovarii, gestionarea cu succes a inovatiei etc.

Pentru cadrele didactice absolvirea  acestui curs postuniversitar inseamna posibilitatea de a oferi studentilor informatii de ultima ora legate de conceptele de management inovativ,dar si sansa de a-si organiza propriul curs, dupa regulile unui management inovativ, axat pe strategiile predarii interactive si moderne.

Cursul  a fost organizat  in cadrul activitatilor proiectului „Viitor antreprenor-Cresterea participarii studentilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenta prin cadre inovative antreprenoriale” ca activitati de perfecționarea profesională a personalului didactic din învățământul terțiar universitar prin participarea la programe postuniversitare de dezvoltare a competențelor didactice centrate pe demersuri academice și antreprenoriale suplimentare cu un conținut educațional inovator și resurse de învățare moderne și flexibile.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României